Chocolatte & sinasappel

Benodigdheden


  • 200 ml volle melk
  • 1 schepje (30g) Dark Roast
  • 1/2 theelepel vanillesuiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel kardemom
  • mespuntje rode peper
  • snufje zeezout
  • 1/1 theelepel vanillearoma
  • 1 theelepels rasp van 1 sinaasappel
  • 3 eetlepels sap
  • 1 toef slagroom

Bereidingswijze


Was de sinaasappel goed schoon en snijd mooie reepjes schil van de sinaasappel. Pers de sinaasappel uit en verwarm het sap met de suiker en de specerijen. Voeg de reepjes schil toe en laat het geheel ca. 5 minuten sudderen (zet er een deksel op). Zeef het sap. Laat het sap afkoelen en laat de reepjes schil uitlekken op keukenpapier.


Verhit chocolatte en voeg 3 eetlepels van het sap en de melk toe. Giet alles een mooi glas Spuit er een flinke toef slagroom op en garneer met sinaasappelschilletjes.